Boek “100 jaar IBM in Nederland”, door Jan Carel van Dijk.

Juist nu IBM aan de vooravond staat van de enorme afsplitsing van Global Technology Services, is er de 100-jarige aanwezigheid in ons land. Als formele dochteronderneming werd in 1940 de voorloper van IBM Nederland B.V. opgericht, maar al in 1920 kwam er hier een volwaardig IBM-agentschap.

Reden voor Jan Carel van Dijk om een boek te maken : “100 jaar IBM in Nederland”

Aan de hand van ruim 60 prachtige foto’s wordt het verhaal daarvan verteld. Producten, diensten, marktaanpak en vestigingen komen aan bod, maar óók zaken als arbeidsvoorwaarden en het grote transformatieprogramma Visie-90. Detailbeelden van de vervaardiging van ponskaarten en schrijfmachines tot en met informatie over dochterondernemingen en zelfs over nagenoeg onbekende producten die ontwikkeld zijn. Plus nog veel meer.
In zekere zin toont de publicatie de gehele ontwikkeling van de ICT: van radiobuis tot quantumcomputer.

Over QCC

In het boek: “Dankzij de komst van Watson Sr. groeide IBM uit tot een tamelijk bijzonder bedrijf. Vooral ook op het gebied van primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden. Zo werd er een sterk familiegevoel gecreëerd, ondermeer gevoed door ware “instituten”, als de Quarter Century Club die nog steeds bestaat voor een kwart eeuw dienstverband en de Two Generations Club wanneer ook kinderen van IBM’ers in dienst traden”.

Tweede druk bestellen

Begin december mag een tweede druk verwacht worden! Die herdruk verschilt op twee punten van de eerste druk. Het krijgt i.v.m. met de productietijd geen harde kaft, maar het wordt een paperback. Die heeft overigens wél fraai glanslaminaat op de omslag en de inhoud is hetzelfde.
Het tweede verschil is dan echter de prijs: die valt daardoor € 2,00 lager uit per stuk. Inclusief verpakking en porto € 17,95. Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.