Deze versie is een beperkte uitgave, ook toegankelijk voor niet leden van de QCC.

 

Amsterdam, 15 december 2017

Betreft: QCC-nieuwsbrief december 2017

Geacht QCC-lid,

Anders dan u van ons gewend bent ontvangt u hierbij onze nieuwsbrief.  Deze brief is een samenvatting van de belangrijkste informatie die wij met onze leden willen delen.

De volledige tekst van de verschillende onderwerpen is online te vinden op onze QCC-website https://www.qccnederland.nl in onder het menu item Nieuwsbrief (zichtbaar na inloggen).
Indien u onverhoopt geen toegang kunt krijgen tot de online-versie, zie dan de laatste paragraaf van deze nieuwsbrief.

Het QCCbestuur wenst u 
Prettige Kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2018

Vacatures


Het bestuur is nog steeds op zoek naar extra ondersteuning voor haar taken.  Op de QCC-website staat onder Vacatures een uitgebreidere omschrijving. Geïnteresseerden voor de volgende functies verzoeken we ons zo spoedig mogelijk te benaderen.

- Redacteur/webmaster, om te zorgen voor frequentere informatie naar onze leden.
- Evenementen commissie leden, hulp bij de organisatie van de komende evenementen.
- Algemeen bestuurslid, ter versterking van de bestuurlijke slagkracht.
- Ledenadministrateur, ter ondersteuning van kwaliteitsverbetering van ons bestand.

 

QCC-website

In september hebben we alle leden een brief gestuurd met de inloggegevens voor de QCC-leden sectie op onze QCC-website. Inmiddels hebben 971 leden van de 2133 geregistreerde accounts zich aangemeld.  We begrijpen dat niet iedereen eenvoudig toegang tot internet heeft, maar om onze communicatie te stroomlijnen hopen we dat toch meer leden de website gaan gebruiken.

Uw gebruikersnaam op de website is: «Gebruikersnaam»

Indien u uw wachtwoord niet meer weet, dan graag een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam, employeenummer en adres, dan sturen we u een nieuw wachtwoord op.

In de QCC-leden sectie vindt u onder meer de ledenlijst, foto’s van diverse reünies, QCC-contact edities, een forum voor de leden, ALV-notulen en inschrijving voor evenementen.
Op dit moment is uw voorzitter de webmaster, maar we hopen dat we spoedig een volwaardige redacteur/webmaster vinden om de inhoud nog frequenter bij te werken.

Grey Blue Circle informatie

Het QCC-bestuur en de Grey Blue Circle (GBC) hebben dit jaar een paar bijeenkomsten gehad om na te gaan waar we elkaar kunnen versterken. We gaan niet beleidsmatig samenwerken, maar gezien de grote overlap tussen de ledenbestanden zien we mogelijkheden voor het gezamenlijk organiseren van activiteiten. Een mooi voorbeeld is de komende ALV, zie verder op in dit blad.

Wat kan GBC voor u betekenen?

Op onze QCC-website onder het menu item Nieuwsbrief vindt u een artikel over de GBC. GBC nieuwsitem
Een korte samenvatting vindt u hier.
Na een belangrijk deel van je werkzaam leven bij IBM te hebben doorgebracht heb je afscheid genomen om van je pensioen te genieten of je op andere doelen te richten. Een doel kan zijn om het contact met IBM en ex IBM(-ers) niet te laten verwateren en daarom staan zo’n 1450 leden van GBC klaar om jou te verwelkomen. Om erachter te komen wat onze vereniging van oud-IBM medewerkers en hun partners voor jou kan betekenen nodigen we je uit om eens een kijkje op onze GBC website https://www.greybluecircle.nl/ te nemen.
Surfen op onze site leer je wat onze doelstellingen zijn en wat wij in het verleden zoal hebben georganiseerd.  Ook krijg je een indruk hoe de vereniging jouw pensioenbelangen verder kan behartigen.  Binnen het besloten gedeelte van de website heb je toegang tot het Forum. Met behulp van dit Forum kunnen de GBC leden onderling informatie uitwisselen.

Algemene Leden Vergadering 2018

De datum voor ALV 2018 van de QCC is vastgesteld op donderdag 12 april.
Het bestuur van de QCC en GBC hebben besloten om hier een gezamenlijk evenement aan vast te koppelen en daarom de 2 ALVs voor 2018 op dezelfde dag en locatie (Harmelen) te laten plaatsvinden.  Er zal een gemeenschappelijk deel zijn, met een spreker vanuit IBM, en 2 aparte vergaderingen om aan de ALV vereisten te voldoen. 
Mogelijk organiseren we ook een lunch, echter is die op basis van een eigen financiële bijdrage.

Nadere informatie over dit initiatief volgt zodra we de details hebben uitgewerkt. 

Liever per post ontvangen?

Indien u als QCC lid geen mogelijkheid heeft om de ledensectie van de QCC-website te bezoeken en toch graag de in deze nieuwsbrief genoemde informatie geprint wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met Onderwerp: Nieuwsbrief geprint met in de e-mail uw naam, employeenummer en postgegevens of stuur uw verzoek ongefrankeerd naar

IBM QCC Nieuwsbrief,  Antwoordnummer 804,  1000 SE Amsterdam